Belföld

Angliának győznie kell!

A franciák ellen drámai hajrában elbukó angolok nem engedhetnek meg maguknak egy újabb botlást. Az esetleges svájci pontszerzés az angolok korai búcsúját jelenthetné

A drámai körülmények között elveszített mérkőzést követően az angolok sebeiket nyalogatják: a szó szoros értelmében is. Az egyik edzésen megsérülő Butt nem léphet pályára Portugáliában, míg Scholes ugyan jobban van, szerepléséről azonban a mérkőzés napján döntenek az orvosok.

Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány elvárja tanítványaitól, hogy a franciák elleni vereség miatti letörtség átadja helyét a sikeréhségnek:
“Az utolsó három percet el kell felejtenünk, és úgy kell játszani, ahogy tettük azt a franciák elleni mérkőzés nagy részében. Nem csupán a csütörtöki találkozón, hanem az egész tornán ezt várom el a csapattól. Nekünk kell bebizonyítanunk, hogy egy elvesztett meccs ide vagy oda, mi vagyunk Anglia és azért vagyunk itt, hogy futballozzunk.”

Scholes szereplése tehát kétséges (a manchesteri helyett Owen Hargreaves, vagy Kieron Dyer futhat be), ellenben visszatérhet a védelem tengelyébe az első találkozót sérülése miatt kihagyó John Terry. A Chelsea védője a franciák elleni mérkőzésen remeklő Ledley Kinget szorítja ki a kezdőcsapatból.

A svájciaknál az eltiltott Johann Vogel marad ki, az Oroszország ellen kiállított középpályást Fabio Celestini igyekszik pótolni.


június 17., 18.00: Anglia-Svájc

Coimbra. Vezeti: Ivanov (orosz)

Anglia:
James –
G. Neville, Terry, Campbell, Ashley Cole –
Beckham, Lampard, Gerrard, Hargreaves –
Rooney, Owen.

Svájc:
Stiel –
Haas, Müller, Murat Yakin, Spycher –
Wicky, Celestini, Huggel –
Hakan Yakin –
Chapuisat, Frei.

A FigyelőNet a találkozót élőben közvetíti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik