Belföld

Parádés rendezvénnyel nyitotta az idényt a Gasztro Club

A gasztronómiai ágazat egyik legrangosabb eseményére a Gasztro Club nyárköszöntő konferenciával egybekötött partijára május 17-én került sor Budapesten, a Citadellán. A konferencián gyakorlatias témákra összpontosított a szakmai klub, majd koktélbemutató és fergeteges latin party vette kezdetét. A rendezvényen programját szivar- és borkóstoló valamint forró vérű kubai táncosok színesítették. Az est házigazdája Kasuba L. Szilárd volt, de az eseményt még számos prominens személyiség tisztelte meg jelenlétével. Például Béres Alexandra, aki legújabb fitness ásványvizét mutatta be a szakembereknek.

A Gasztro Club a budapesti gasztronómiai piac szereplőinek összefogására törekszik. Célja az érdekképviseleten és tájékoztatásán túl a szakmai szereplők közötti párbeszéd elősegítése. Tagjai a vendéglátásban működő ital- és gasztronómiai gyártó- és forgalmazó cégek, étteremtulajdonosok és a vendéglátásba beszállító vállalatok. A tavalyi év végén a klubtagok között készített felmérések alapján nagymértékű igény mutatkozott a szakmai információkra és a gyártói termékek bemutatására. A tagok harmada az új és folyamatos információk miatt tartja fontosnak a Gasztro Clubot, míg további egy harmaduk a kapcsolatépítés fontosságát nevezte meg. Az igényeket elemezve a Gasztro Club céljai a következőkkel egészültek ki: kötetlen szórakozási és ismerkedési lehetőséget teremt a top gasztro tulajdonosoknak és üzletvezetőknek, megerősíti a gyártók helyét a piacon (rendezvényekkel, kóstoltatókkal, termékbemutatókkal, szakmai információk átadásával pl.: internetes oldalon keresztül, szakmai kiadványok formájában, hírlevelekben stb.). valamint extra szolgáltatásokat és támogatást nyújt a kiemelt gasztronómiában érdekelt cégeknek. A klub lehetőséget kíván biztosítani a piacra frissen belépő vállalkozások, például új borászatok, éttermek nagyközönség és a szakmai közönség számára történő bemutatkozására is.

– Fontosnak tartjuk, hogy az ital- és gasztronómiai ágazatban tevékenykedő cégek között párbeszéd alakuljon ki még akkor is, ha egyes területeken konkurenciái egymásnak. Bár ritka hazánkban a hasonló szakmai összefogás, de ha a nemzetközi példákat nézzük, világosan látszik, hogy egy-egy szakma érdekeinek megfelelő képviselete és jelentős eredmények elérése csak akkor képzelhető el, ha a piac szereplői hajlandók egymással konstruktívan együttműködni. Ez minden klubtagunk közös érdeke. – nyilatkozta Wéber Nikoletta a klub menedzsere. A klub működése tekintetében épít vendéglátó ipari beszállítói klubtagjaira, a nyárköszöntő partit például a Borsodi Sörgyár közreműködésével rendezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik