Belföld

Visszavonnak ipari park címeket

A közeljövőben várhatóan több ipari park címet, visszavon a gazdasági tárca , mert azok nem teljesítik a szerződéses kötelezettséget, a többi közt az adatszolgáltatást - írja a Világgazdaság.

Jövő keddig még benyújtható pályázat ipari park, illetve integrátor ipari park cím elnyerésére. Ennek ellenére az ipari parkok száma mégis csökken. Várhatóan ugyanis 10-15 projekt esik ki a szerződéses kötelezettségek be nem tartása miatt a programból, és ezzel a logisztikai központok és ipari parkok minőségi szolgáltatásainak fejlesztését célzó pályázatokon való részvételtől.
1997 óta 165 terület nyerte el az ipari parki címet, közülük a sárvári, a budaörsi és a pécsi megkapta az integrátor ipari park címet is.

A parkokból összességében mintegy 16 milliárd forint értékű beruházást vontak ki, s ennek csak a felét kompenzálták az új betelepülők befektetései.

A parkokba tavaly betelepült vállalkozások átlagosan 32 millió forint befektetéssel „kezdték” el a parki működésüket. Azaz az ipari parkok fejlődése kimondottan a kis- és közepes vállalkozásoknak köszönhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik