Belföld

Kétszázhatvan új mentőautót kap idén az OMSZ

Napokon belül munkába állhatnak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új betegszállító autói: az első tizenkét Ford Transit megérkezett a Róbert Károly körúti központba - írja Magyarország.hu internetes oldal.

A kormányzati hírportál jelentése szerint az idén összesen kétszázhatvan új kocsival bővül az OMSZ járműparkja, az első tizenkét Ford Transit típusú betegszállító autót csütörtökön adta át Kökény Mihály egészségügyi miniszter az OMSZ főigazgatójának. Takács Zoltán elmondta: hetente hat új Ford érkezik a Róbert Károly körúti központba, ahonnan egyenletesen elosztva szállítják az ország többi részébe. Hozzátette, heteken belül megkapják a Mercedes Sprinterek első darabjait is, melyekből idén 117-et rendeltek meg. A flotta összértéke meghaladja a kétmilliárd forintot.

Takács Zoltán elmondta, nemrég elkészült felmérésük szerint a mentőszolgálatnak 1 286 kocsija van, ebből naponta általában kilencszáz fut, a többi szervizben áll. A Toyoták átlagosan 300 ezer kilométert teljesítettek, de közülük több mint száz a 600 ezret, néhány tucat pedig már a 700 ezret is túlhaladta. A forgalomból kivont járműveket június 18-án nyilvános árverésen értékesítik, a bevételből várhatóan az új autók regisztrációs adóját finanszírozzák majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik