Belföld

Csődegyezségi tárgyalás Tokodi Üveggyárban

Csődegyezségi tárgyalást tart hétfőn Tokodon a Tokodi Üveggyár Kft., amely március elején zárta be 112 éves gyárát, és elbocsátotta 320 dolgozóját - tudta meg az MTI.

Bodáné Cser Erzsébet vezérigazgató korábban azzal indokolta a Tokodi Üveggyár bezárását, hogy a cég tervezett, a gazdaságtalan és környezetterhelő technológiákat leváltó beruházásait a környezetvédelmi hatóságok sokszoros határidő-túllépése miatt nem tudta megkezdeni. Ugyanakkor az időközben elöregedett, balesetveszélyessé vált technológiával a gyárat a továbbiakban nem lehetett volna gazdaságosan üzemeltetni.

A kft. a gyárbezárást követően másfél milliárd forintos kártérítési igényt nyújtott be a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium ellen a bíróságon, majd peren kívüli egyezséget ajánlott fel a tárcának. Azt Persányi Miklós szakminiszter azzal utasította el, hogy a tervezett beruházás engedélyezési eljárásában részt vett hatóságok egyike sem követett el jogsértést, mindegyik eljárás a jogszabályban meghatározott ügyintézési határidő betartásával folyt.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik