Belföld

Több ezren fordultak biztosítóhoz a viharkárok miatt

Nemcsak lakásokban, épületekben, hanem a mezőgazdaságban és szokatlanul nagy számban gépjárművekben is rendkívüli károkat okozott a tegnap esti ítéletidő - tájékoztatta lapunkat az Allianz Hungária Biztosító Rt.

Az Allianz Hungária Biztosító Rt.-hez a viharok nyomán eddig érkezett több mint 2000 kárbejelentés a kocsira dőlt villanypóznától a ház elektromos berendezéseiben a villámcsapás okozta károkig terjed, de a leggyakoribb a lakások és épületek esetében főként a tetőszerkezetek károsodása, valamint pincék, garázsok elöntése, míg a gépjárművekben a diótól tyúktojásig terjedő nagyságú jégdarabok okozta karosszériasérülések.
 
Területi eloszlás szerint az elemi csapás főként az ország északi területét, valamint Budapestet és környékét sújtotta ez alkalommal. Északon elsősorban Miskolcról és közvetlen környékéről jelentették a legtöbb kárt, itt pusztított a legerősebben a jégeső.

A lakóépületekben keletkezett károknál a gyors helyreállítást szolgáló esetekben a felmérést követően azonnali kárelőleget utal a károsultaknak. A kisebb épületkároknál pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes a kárképet lefényképezi, és a további károsodás megelőzése érdekében azonnal megkezdeni a helyreállítást, mert a kárrendezéshez a pontos fénykép is megfelelő alapot ad.

Az autókban keletkezett elemi károkat casco szerződésükre rendezhetik az ügyfelek. Ennek legegyszerűbb módja, ha az ügyfél közvetlenül valamelyik szerződött javítópartneréhez fordul, ahol helyben intézhető a kárbejelentés, a szemle és maga a javítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik