Belföld

Dávid Ibolyát a Fidesz az MSZMP-re emlékezteti

A Fidesznek az elmúlt hónapokban hangoztatott jelszavai az MSZMP által 1989-ben meghirdetett jelszavaira emlékeztetnek – jelentette ki Dávid Ibolya szerdán sajtótájékoztatón, Hatvanban.

Szerdán megjelent Konzervatív kiáltványában Dávid Ibolya leírta: “a jobboldal gátlás nélkül, nagykanállal merít a kádárizmus eszméiből, gyakorlatából és kádereiből.” Most ismét azzal vádolja a nagyobb ellenzéki pártot, hogy a kádárizmus eszméit hangoztatja.

Dávid szerint a Fidesz balra mozdulása azzal kezdődött, hogy megszavazta az Országgyűlésben a kormány száznapos programját, vagyis ellenzéki pártként megszavazta a kormány választási ígéreteit – mondta. A folyamat folytatódott azzal, hogy Orbán Viktor évértékelő beszédében „nagy ajtónyitást hirdetett meg a későkádári kommunisták irányába”, majd újabb lépés volt a „szociáldemokrata platformnak, vagy a polgári köröknek a létrehozása” – tette hozzá.

Ezt tetőzték be az elmúlt hónapokban a Fidesz választási programjait uraló jelszavak – mondta Dávid Ibolya. Kijelentette: a pragmatikus politizálás mellett ugyan sok érv szól, ám ha a pragmatikus politikának hiányzik az értékalapja, akkor előbb-utóbb veszélyessé válik. Az MDF elnöke arról is szólt, hogy véleménye szerint az elmúlt években zsákutcába jutott a közélet Magyarországon, ahol a politikai viták nem az emberek mindennapi gondjairól szólnak, hanem öncélúan zajlanak.

Ebben a helyzetben az MDF Normális Magyarországért elnevezésű programjának legfontosabb célja a normális közélet megteremtése – közölte Dávid Ibolya. „Számítunk azoknak a szavazataira, akik a saját maguk tisztességes és becsületes életét akarják viszontlátni a közéletben” – mondta a pártelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik