Belföld

SZDSZ: Csillag István az adócsökkentésért

A szocialisták által bírált Csillag István gazdasági miniszterhez továbbra is ragaszkodik az SZDSZ, amely azonban az adócsökkentésért "sok mindenről" hajlandó lemondani - írja a Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap információi szerint a jelenlegihez hasonló technikai kormányátalakításon kívül, – amelynek során az Európai Parlamentbe távozó Lévai Katalint Göncz Kinga váltaná le – a koalíciós pártok szeptemberig nem terveznek átalakítást a kabinetben.

A lap szerint ezután azonban könnyen lehet, hogy az SZDSZ az adócsökkentések fejébe feláldozza Csillag István gazdasági minisztert. Munkájával a szocialisták jó ideje elégedetlenek, de a liberálisok eddig hallani sem akartak a váltásról. Csillaggal az SZDSZ-nek semmi problémája nincs, ő az egyik legjobb, legmegbízhatóbb miniszter, tárcája pedig az egyik legdinamikusabb minisztérium – mondta a lapnak Horn Gábor, a MEH SZDSZ-es államtitkára. Horn azonban hozzátette: “A liberális adócsökkentési program megvalósulása érdekében az SZDSZ sok mindenről hajlandó lemondani.”

Kovács László, az MSZP elnöke Horn nyilatkozatára reagálva azt mondta: a kérdésről az EP-választások után kezdenek el beszélgetni, mert nem tartják égetően szükségesnek a változtatásokat. “Ráérünk a nyáron megállapítani a kormányzati struktúra kialakítását és a megfelelő személyi feltételek megteremtését” – mondta lapunknak a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik