Belföld

Rekordszámú honlapot regisztráltak

Több mint 4,7 millió új domén nevet regisztráltak 2004 első negyedévében – soha még ennyit egy három hónapos időszak alatt, adta hírül a VeriSign, a .com és .net domén globális nyilvántartója. Ezzel a regisztrált webcímek száma elérte a 63 milliót, ami azt jelenti, mintha minden századik embernek lenne webcíme a világon.

A VeriSign közlése szerint az idei első negyedévben rekord eredmény született az új regisztrációk, a megújítások és a regisztrált domén nevek számának tekintetében is, ami 21 százalékkal haladja meg 2003 azonos időszakát. A mai domén nevek 72 százaléka kapcsolódik élő webhelyekhez, míg ez az arány 55 százalék volt 2002 decemberében. Egyre nő az aránya az országkódos legfelső szintű doméneknek (TLD), ami jelenleg az összes domén név 40 százalékát adja.

„Bár Észak-Amerikában a legmagasabb az internet felhasználók száma a lakosság számához viszonyítva – 55 százalék -, a felhasználók számát tekintve Ázsia 223 millió felhasználóval már megelőzte (igaz, ott a lakossághoz viszonyított arány csak 6 százalék), és Európa is lassan utoléri 173 milliós táborával (az arány 22 százalék)”, mondja Rusty Lewis, a VeriSign név- és címtári szolgáltatási részlegének alelnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik