Belföld

Az ügyészségen Medgyessy fiának ügye

A Fidesz a legfőbb ügyészhez, az országos rendőrfőkapitányhoz és a szervezett bűnözés elleni főigazgatóság vezetőjéhez fordul Medgyessy Péter kormányfő és Baráth Etele államtitkár fiainak cége ügyében - jelentette be Szijjártó Péter fideszes képviselő keddi sajtótájékoztatóján

A lépést Szijjártó azzal indokolta, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége az ígéretek ellenére nem járult hozzá, hogy az ügyben vizsgálóbizottság álljon föl a Fidesz kezdeményezésére.
Szijjártó Péter elmondta, mivel más eszközük nem maradt, egy olyan lépést kénytelenek megtenni, amelyet eredetileg nem szándékoztak. “Ezért kezdeményezünk rendőri vizsgálatot és fordulunk a legfőbb ügyészhez az ügyben” – szögezte le.

Véleménye szerint a vizsgálóbizottság létrehozásával számos nyitott kérdést lehetett volna tisztázni. A Fidesz arra vár választ a legfőbb ügyésztől, hogy az ismert tények alapján felmerül-e az ügyben a bűncselekmény gyanúja. “Kizárható-e teljes egészében, hogy törvénytelen összefüggés van a kormány által a Matávnak engedélyezett fejlesztési adókedvezmény és a kormányfő fia cégének a Matávtól kapott mintegy 100 millió forint értékű megbízása között” – tette fel a kérdést a Fidesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik