Belföld

Minisztercsere a kormányban

Göncz Kinga, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára lesz Lévai Katalin utóda az esélyegyenlőségi tárca nélküli miniszteri poszton - erősítették meg nevük elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselők hétfőn az MTI információját.

Medgyessy Péter miniszterelnök egy hétfői televíziós interjúban elmondta: ezen a héten bejelenti, hogy ki lesz az új esélyegyenlőségi tárca nélküli miniszter, mivel Lévai Katalin várhatóan európai parlamenti képviselőként folytatja munkáját. A kormányban lehetnek más személyi változások is, ám ezt még korai fölvetni – mondta a miniszterelnök a Magyar Televízió Dolgozószoba című műsorában.

“Végig fogom gondolni, augusztusban a szükséges koordinációt, a szükséges egyeztetést lefolytatom, és szeptember 1-jétől lesznek (…) más változások is” – közölte. A kormány szervezeti átalakításával kapcsolatban Medgyessy Péter elmondta, hogy két fontos területre összpontosít: a fejlesztések kérdésére és a társadalmi igazságtalanságok csökkentésére.

Mint a miniszterelnök elmondta, a társadalmi igazságtalanságok csökkentését szolgáló összehangolt megoldások keresése az elmúlt napokban már megalakult társadalompolitikai kabinet feladata lesz. “A következő két év elsősorban (…) két dologról fog szólni: modernizációról – építkezésekről, beruházásokról, új munkahelyekről, képzésről – és azoknak az igazságtalanságoknak a folyamatos csökkentéséről, amire (…) lehetőségünk nyílik” – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: “az emberek nem általános vízióra kíváncsiak, (…) az emberek konkrétumokat szeretnek látni: autópályát, munkahelyet, felnőttképzést, jó egészségügyet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik