Belföld

A HVB is tőzsdeintegrációt akar

Szalay Attila, a HVB igazgatója szerint az új tulajdonosok is akarják a magyar és az osztrák tőzsde integrációját, csak a szerződéssel meg akarják várni a június végi közgyűléseket - adta hírül a Napi Gazdaság.

Némi zavart keltett a tőkepiacon Jaksity György BÉT-elnök kijelentése, amely szerint Matthias Kunsch, a HVB Hungaria Rt. elnöke a BÉT–BÁT integráció leállítására kérte a tőzsde menedzsmentjét.

Jaksity György, a BÉT elnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a HVB Bank elnöke a két tőzsde integrációjának leállítását kérte a BÉT-től, erre azonban az érvényben lévő közgyűlési határozatok miatt nincs lehetőség. A határozatok szerint az integrációs szerződést június 30-áig kellene aláírnia a két tőzsdének.

A Budapesti Értéktőzsde 68 százalékát birtokló – nem mellesleg a Budapesti Árutőzsdén is meghatározó pozíciókkal rendelkező – osztrák hátterű tulajdonosi csoport (a HVB, az Erste, a Raiffeisen, az ÖKB és a Bécsi értéktőzsde) változatlanul támogatja a két magyar tőzsde fúziós elképzeléseit, csak időre van szüksége a legkedvezőbb megoldás megtalálásához – mondta a Napi Gazdaságnak Szalay-Berzeviczy Attila, a HVB Bank letétkezelési üzletágának igazgatója, a HVB BÉT-vásárlásának ötletadója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik