Belföld

Váratlanul felmentették a Városháza közbeszerzőjét

Miután a többmilliárdos utcabútor-tender koncessziós pályázatát vissza kellett vonni amiatt, hogy Saly Ferenc a fővárosi közbeszerzési referatúra vezetője törvényességi hiányosságokat tárt fel, a vezetőt korára való tekintettel váratlanul felmentették hivatalából - derült ki az Info Rádió tudosításából.

“Arcul csapása történt az igazságnak és a jognak, hiszen Saly Ferenc kiemelkedő képességű és elismert tagja volt a fővárosi önkormányzatnak” – nyilatkozta az ügyről Deák András a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának fideszes elnöke, aki hangsúlyozta, az egykori közbeszerzési biztost az aljegyző értesítette levélben, amit méltánytalannak tart.

A képviselő furcsállta, hogy Salyt azután állították fel székéből, hogy az MSZP és az SZDSZ fővárosi frakciója utcabútor-beszerzést kívánt megvalósítani, amivel kapcsolatban Saly törvényességi hiányosságokat tárt fel.

A fővárosi Fidesz frakció szerint Budapest vezetése “korrupciógyanús és törvénytelen módszerekkel”, 5 milliárd forintért akarta eladni az egyébként 300 milliárdos reklámbevételt jelentő üzletet.

Bőhm András, a fővárosi SZDSZ frakció vezetője Deák András állítására úgy reagált, hogy ő is pénteken értesült a felmentésről, ami hivatali ügy, ezért csak a főjegyző nyilatkozhat róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik