Belföld

Jól halad az M7-es felújítása

Az esőzések ellenére megfelelő ütemben halad az M7-es autópálya öt kilométeres szakaszának felújítása Érd közelében - közölte az Állami Autópályakezelő Rt. sajtóreferense pénteken.

A csapadék miatt ugyan fel kellett hagyni az aszfaltozógépnek a munkákkal, ám mivel az éjszakai műszakot is bevezették, a kényszerszünet nem okozott fennakadást, tartják az eredetileg tervezett ütemet – mondta Pásztor Zoltán.

Rámutatott: a tervezett idő előtt, péntek délutánra már lefektették az alsó alapréteget, amelyre majd az aszfaltot terítik. Ez az alsó réteg a legkorszerűbb, úgynevezett modifikált bitumenből – egy különleges műanyag-beton keverékből áll, amely a nagy terhelés esetén is megakadályozza majd az útfelületen a nyomsáv-süllyedést, illetve a repedések kialakulását.

A munkálatok szombaton sem állnak le. A várhatóan a nagy hét végi forgalomra tekintettel vasárnap 14 órától hétfőn reggel 9 óráig megnyitják az autósok előtt a felújítás alatt lévő útszakaszt, s ez idő alatt a félig elkészült felületen haladhatnak majd a járművek.

Az Állami Autópályakezelő Rt. közlése szerint főpályán folyó munkálatok befejezésének várható időpontja továbbra is 2004. június 9.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik