Belföld

Kulcsár a Britton tulajdonosa

Az ORFK tisztázta, kik a brókerügyben kulcsszerepet játszó off-shore cégek tulajdonosai. E szerint a Britton egy az egyben Kulcsár Attila cége. Az ex-bróker szerdai vallomásából semmi érdemlegeset nem árult el az ügészség.

A Népszabadság értesülése szerint a rendőrség által a K&H-ügyben kulcsszerepet játszó off-shore cégekről beszerzett információkból egyértelműen kiderül például, hogy a Britton Kulcsár Attila cége. A Montrade alapítója Schönthal Henrik és B. Mária, míg a Balmoralé B. Ferenc, aki viszont Schönthalt és B. Máriát bízta meg a cég képviseletével. A rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője, Papp Csaba alezredes csak anynyit mondott: a cégek valós tulajdonosainak többségét gyanúsítottként már kihallgatták az ügyben.

Megszerezték a cégek alapító okiratát

A sikkasztásban és az elsikkasztott pénz tisztára mosásában egyebek között húsz off-shore cég is közreműködött. A nyomozóknak nemzetközi jogsegély keretében sikerült beszerezniük az ügyben kulcsszerepet játszó három társaság (a Montrade, a Balmoral és a Britton) eredeti alapító okiratát. Papp alezredes a sajtótájékoztatón nem árulta el, hogy kik állnak az egyes cégek mögött. Csak anynyit mondott, hogy e cégek valódi tulajdonosainak a többségét gyanúsítottként már megnevezték a nyomozás kezdete óta.

Kulcsár a Britton egyszemélyi tulajdonosa

A Népszabadság értesülése szerint a rendőrség birtokában lévő dokumentumok arról tanúskodnak, hogy a Balmoral tényleges tulajdonosa B. Ferenc, Schönthal Henrik rokona, a cég képviseletére Schönthal és B. Mária kapott felhatalmazást. A Montrade képviseletére jogosult személy a rendőrség birtokában lévő iratokból nem állapítható meg, tényleges tulajdonosaiként azonban Schönthalt és B. Máriát azonosították. A Britton tulajdonosa egy személyben Kulcsár Attila, a cég képviseletére jogosult személy pedig Kerék Csaba.

Tudták, hogy “taxis Gyuszi” fekete pénzt hoz

Heteken belül befejezi munkáját a még a nyomozás kezdetén kirendelt tőkepiaci szakértő, akinek arra a kérdésre kell válaszolnia, hogy Kulcsár ügyfelei közül kik gyanúsíthatók (és milyen) bűncselekmény elkövetésével. A bróker 141 fős személyes ügyfélköréből azokkal szemben indulhat büntetőeljárás, akiknek bizonyíthatóan tudniuk kellett arról, hogy a nekik (az esetek többségében Kulcsár „taxis Gyuszi”-ként ismert gépkocsivezetőjének közreműködésével) juttatott – olykor több tízmillió forintnyi – készpénz bűncselekményből származik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik