Belföld

Csillag éjjel-nappal dolgoztat az M7-esen

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter 24 órás munkarendet rendelt el az M7-es autópályán zajló felújításra , hogy június 10-ig biztonságosan befejezhető legyen a munka forgalom-eltereléssel járó üteme - közölte a GKM és az Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK Rt.) az MTI-vel szerdán.

A reggeli órákban a lezárt szakaszon és térségében nem volt fennakadás a közlekedésben. A várhatóan legforgalmasabb időszakban, azaz június 6-án, vasárnap délutántól hétfő reggelig a közlekedők gyorsabb hazaérésének érdekében szabaddá teszik ideiglenesen a lezárt sávokat – áll a közleményben.

Az útellenőri szolgálatok jelentése szerint torlódás és balesetek nélkül vonult le a reggeli forgalom az M7 autópálya M0 csomópont és az M1-M7 közös bevezető közötti szakaszán, amelyet kedden délután zárt le az ÁAK a főváros felé vezető oldalon. A terelő utakon sem volt tapasztalható fennakadás.

A közlemény szerint a 24 órás munkarendben, a június elején szokásos időjárási körülmények között a határidő betartható.

“A közlekedők érdekeit mérlegelve nyitják meg vasárnap délután (a pontos időpont a munkák előrehaladásának függvénye) a lezárt pályaszakaszt, így a Balaton térségéből hazaérkezők az addig elkészülő kötőrétegen autózhatnak majd, sebességkorlátozás mellett” – fogalmaz a közlemény.

A munkálatok legkésőbb június 10-re befejeződnek, hasonlóan az M1-M7 közös szakaszán folyó, a fizikai elválasztás és közvilágítás kiépítését szolgáló munkálatokhoz – közölte az ÁAK. a közlemény szerint az ÁAK Rt. szakemberei minden nap ellenőrzik a munkaterületet és a forgalom folyamatos haladását, valamint a munkavégzés biztonságát. Az ÁAK Rt. folyamatos kapcsolatban áll az illetékes rendőri szervekkel, amelyek szükség esetén a forgalmat irányítják. Egy műszakban 35 ember, 4 marógép, 2 aszfaltozó géplánc és 15-20 kiszolgáló tehergépkocsi dolgozik a területen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik