Belföld

Brüsszeli EU-kvíz a neten – magyarul is

A közelgő, június 13-i európai parlamenti választások alkalmából az EP Kommunikációs Igazgatósága internetes játékot hirdetett. A győztes másodmagával részt vehet a labdarúgó EB portói nyitómérkőzésén.

A játék május 31-én indult, de még senki nem maradt le semmiről, ugyanis június 6-ig válaszolni lehet a kérdésekre az európai parlamenti választások hivatalos honlapján, a http://www.europarl.eu.int/home/default_hu.htm címen. A próbálkozóknak öt kérdésre kell helyesen felelniük. A kérdések természetesen az Európai Unióról szólnak, s a nyelvtudás hiánya sem akadály, hiszen a játékban az EU mind a 20 hivatalos nyelvén, így magyarul is részt lehet venni.

Mindenki csak egyszer játszhat, a főnyereményt a helyes válaszadók között közjegyző jelenlétében sorsolják ki Brüsszelben, június 7-én, 12. órakor. A győztes neve az említett weboldalon lesz megtekinthető.

A győztes (+ 1 fő) kiutazhat a UEFA EURO 2004 labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzésére. Másodmagával tekintheti meg a Portugália-Görögország nyitómeccset június 12-én Portóban, s természetesen a két személynek fizetik az oda-vissza utat lakóhelye és Porto között, valamint egy éjszakára szóló szállást egy portói szállodában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik