Belföld

Elindult az ország legnagyobb óriáskereke a siófoki strandon

Az ország legmagasabb óriáskereke szórakoztatja az új idegenforgalmi idényben a siófoki Nagystrandra látogatókat: a 46 méter magas építmény 36 kosarában egyszerre 216-an csodálhatják meg madártávlatból a magyar tengert és környékét a pünkösdi hétvégétől augusztus végéig - tudta meg kedden az MTI a német tulajdonostól, Renate Schmidttől.

A hatszemélyes kosarakkal a siófoki szállodasor épületei fölé emelkedő óriáskereket esténként 30 000 villanykörte borítja fénybe – magyarázta a stuttgarti vállalkozó, akinek még három hasonló látványossága járja Nyugat-Európa üdülőhelyeit.

Egy-egy menet a forgalomtól függően 5-10 percig tart. Ha sokan vannak, rövidebb ideig lehetnek a magasban az utasok; az idény kezdetekor a siófoki óriáskerék vendégei még viszonylag hosszabb ideig csodálhatták a magasból a tájat.

Az utasokat majdnem 50 méter magasságba fölszállító építmény ma a legnagyobb ilyen Magyarországon: a tulajdonos ismeretei szerint a bécsi Práterban 60, a pesti Vidámparkban a pedig 28-30 méter az óriáskerék nagysága.

A siófoki toronyszállók magasába emelkedő látványosság darabjait 11 kamionnal szállították a Balaton-partra az elmúlt héten a vállalkozó emberei, akiknek több napjukba került az összeszerelés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik