Belföld

Szlovéniában terjeszkedik a Renault

A francia Renault autóipari vállalat 400 millió eurós beruházással új gyárat épít a Szlovénia délkeleti részén lévő Revozban (Novo Mestoban), hogy itteni termelését megduplázza, évi 210 ezerre növelje.

A francia vállalat pénteken kiadott közleménye szerint a Twingo helyett bevezetésre kerülő legújabb modellek gyártásába is bevonják majd Revozt. A termelés kétszeresére történő növelése érdekében Revozban 700 fővel bővítik a létszámot és növelik a beszállító cégek számát is.

2003-ban a revozi üzemben 118 ezer Clio-kocsit gyártottak, és a gyár e héten jelentette be, hogy 400 alkalmazottal bővítik a létszámot, bevezetik az éjjeli műszakot is, hogy a termelést az évi 132 ezerre tudják növelni.

A szlovéniai kormány tavaly jelentette be, hogy hajlandó 10 százalékos mértékig hozzájárulni a Renault fejlesztéséhez; ezzel a bejelentéssel akarták elérni, hogy a francia gyártó új gyártótelepét Szlovéniában, ne pedig valamelyik másik közép-európai országban létesítse. A revozi gyár 2100 dolgozóval működik és Szlovénia legnagyobb exportőrének számít. A telepről kikerülő autók 95 százalékát exportálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik