Belföld

Lezárják az M7-es autópályát

Június 1-étől tíz napra teljesen lezárják az M7-es autópálya Budapestre vezető szakaszát az érdi csomóponttól. A főváros felé tartó forgalmat az M0-ás autóútra terelik. Óriási torlódások várhatóak.

Az Állami Autópályakezelő Rt. arra hívja fel az autósok figyelmét, hogy a pünkösd után kezdődő és tíz napig tartó lezárás alatt folyamatos dugók várhatóak. “Ismerve az M0 autóút és az M7 autópálya egyaránt jelentős forgalmát, napközben folyamatos torlódásokat fog okozni. A munkákhoz azonban a helyi adottságok miatt a teljes lezárás feltétlenül szükséges.” – áll a társaság közleményében. Az Állami Autópályakezelő Rt. az autósok részére két útirányt is javasol az M0 autóút csomópontjában: a 7. számú főút, illetve az M1 autópálya felé lehet kerülni. Az M7-es autópálya Érd környéki szakaszainak felújítása május 14-én kezdődött, eddig azonban csak sávelhúzásos tereléssel találkoztak az autósok.

Az Állami Autópályakezelő Rt. a teljes útlezárás miatt arra kéri a járművezetőket, hogy lehetőség szerint előre tervezzék meg, hogy melyik irányban célszerű megközelíteniük a fővárost. A pályazárás várhatóan 10 napig tart, és egy vasárnapot tartalmaz (június 6.), amikor a Balaton felől visszaérkezőknek a szokásosnál is nagyobb fennakadásra kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik