Belföld

Sokallják a pályázatírói sikerdíjakat

A héten újabb 200 uniós kis- és középvállalkozói pályázatot bírálnak el. A beruházásösztönzési program pályázatainak értékelése júniusban kezdődik. Forráshiány miatt egyetlen jó pályázatot sem utasítanak el, de „kijárt" támogatás nincs - írja a Világgazdaság.

Eltérő az érdeklődés a gazdasági versenyképességi operatív program keretében február közepén meghirdetett pályázatok iránt – mondta Magyari Lászlótól, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) címzetes államtitkárától. A legnagyobb roham az öt kis- és középvállalkozói pályázatnál tapasztalható: a 2163 beadvány 11,5 milliárd forintos támogatási igénye közel kétmilliárddal haladta meg a meghirdetéskori idei keretet. Forráshiány miatt azonban egyetlen jó pályázatot sem utasítanak el.

Az uniós társfinanszírozású pályázatoknál ugyanis a strukturális alapok hároméves keretével számolnak, azaz túlléphetők az idei keretek – fogalmazott Magyari László. A tervek szerint a meghirdetett beadási határidők után is lehetőség lesz a benyújtásra. Folyamatos, de szakaszos pályázati beadást terveznek. A GKM minden jó ötletre alapozott jól kidolgozott pályázatokat vár, melyek minden bizonnyal támogatásra jogosultak lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik