Belföld

A Microsoft 10 évre bővíti termékei támogatását

Június 1-től lép életbe a Microsoft új termék életciklus politikája, ami minimum 10 évre terjeszti ki a termékek támogatását, a jelenlegi hét helyett - jelentették be kedden a TechEd konferencián.

Andy Lees alelnök bejelentése nyomán változik a szoftvercég politikája: a Microsoft jelenleg ötéves mainstream-támogatást kínál, valamint kétéves kiterjesztett támogatást. Az új politika minimum ötéves támogatást biztosít a termék piacra kerülésétől, ami további két évvel bővül a termék új verziójának megjelenése után.

A kiterjesztett támogatás öt évre szól, illetve két évre a termék második nagy frissítése után. „Mindez arra szolgál, hogy a felhasználónak mindig legyen minimum két éve, hogy áttérjen az új verzióra”, magyarázta Peter Houston, a Microsoft illetékes igazgatója. „Ügyfeleink tehát előre tudják, meddig kapnak támogatást, még akkor is, ha nem tudják, mikorra várható az új verzió.”

Például a jövő év elejére várható az SQL Server 2005, míg a jelenlegi rendszerben az előző, SQL Server 2000 verzió mainstream támogatása 2005. december 31-én lejárna, tehát a felhasználónak csak hónapjai vannak az áttérésre. Ugyanez lett volna a helyzet a Windows XP-vel, melynek 2006 december 31-én jár le a támogatása, néhány hónappal a Longhorn piacra kerülése után.

A támogatási politika csak az üzleti termékekre vonatkozik, a fogyasztói, hardver és multimédia termékekre nem. További részletek a http://www.microsoft.com/lifecycle/ címen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik