Belföld

Medgyessy reális gyógyszerárakat szeretne

A miniszterelnök tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését a gyógyszerárak ügyében, de mint mondta, egy tapodtat sem hajlandó visszalépni, és mindent megtesz annak érdekében, hogy valamilyen módon sikerüljön reális gyógyszerárakat kialakítani.

“Ha kell, arra kérjük az Országgyűlést, hogy a pihenést félretéve első helyen tűzze napirendre a kérdést és az alkotmánnyal összhangban hozza meg a szükséges döntéseket” – mondta Medgyessy Péter szerdán Budapesten a Pilvax étteremben, az elmúlt két év kormányzati tevékenységét értékelő beszédében. A kormányfő kiemelte: a két évvel ezelőtt tett, négy évre vállalt ígéreteik többségét már most teljesítették, vagy hozzákezdtek a teljesítéshez.

Medgyessy Péter szerint a közélet igényli, hogy az alkotmányról kezdjenek párbeszédet. “Legyen az a helyes hit, hogy az alkotmány, a jogszabályok szolgálják az embereket, és nem fordítva” – fogalmazott. Mint mondta, hagyományt kíván teremteni azzal, hogy a miniszterelnök félidőben mutassa be, mit teljesített vállalásaiból. A kormányfő “Tartjuk a szavunkat” címmel egy füzetben tette közzé 2002-es választási vállalásainak eddigi teljesülését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik