Belföld

A Porsche és a Volkswagen 100 ezer kocsit hív vissza felülvizsgálatra

A Porsche és a Volkswagen kedden bejelentette, hogy műszaki problémák miatt 100 ezer Cayenne, illetve Tuareg típusú terepjárót visszahív felülvizsgálatra.

A két német autógyártó számára néhány hónapon belül ez a második visszahívási akció, az előbbi is a Cayenne-t és a Tuareget érintette. Az első esetben vezetékproblémákat tapasztaltak.

A Cayenne-sorozatot (Cayenne, Cayenne S, Cayenne Turbo) és a Tuareget a két cég részben közösen fejlesztette ki, s egy minőségvizsgálat során mindkettő esetében azt fedezték fel, hogy egyes példányokban a hátsó biztonsági öv bekapcsolás után nem rögzül százszázalékosan, menet közben kiugrik a helyéről.

A Porsche és a Volkswagen feltételezi, hogy egy meg nem nevezett beszállító a hibás: körülbelül ezer defektes rögzítő rendszert szállított. A német autógyártók azt is hangsúlyozzák, hogy a műszaki hiba miatt még senkit sem ért baleset, az elülső ülések biztonsági övei pedig hibamentesek.

A felülvizsgálat ingyenes az autós számára, amúgy a számlát a beszállítónak kell állnia. A kontroll a 2002 októbere és 2003 decembere között gyártott gépkocsikra – 40 ezer Cayenne-re és 60 ezer Tuaregre – terjed ki. Az érintett autók vagy Lipcsében, vagy Pozsonyban készültek.

A korábbi visszahívási hullám 30 ezer gépkocsit érintett. A Porschénél a Cayenne a cégnyereség legfőbb motorja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik