Belföld

Idén nyáron is a horvát és olasz út lesz a sláger

A vezető utazási irodák egyöntetűen a kiutazások számának növekedését várják az idei szezontól. A legkedveltebb desztináció idén is Horvátország és Görögország lesz - vélik a szakértők.

A múlt évben slágercélpontnak számító horvát és görög tengerpart idén is tartani fogja magát a népszerűségi listán, derül ki a Menedzsment Fórum által a kiutazás szempontjából legnagyobb magyarországi utazási irodák – Neckermann, Eurotours, IBUSZ, Tensi Holiday, OTP Travel – körében végzett felméréséből.

A fenti célpontok népszerűsége elsősorban annak tudható be, hogy ide lehet a legkisebb anyagi ráfordítással eljutni. Aki utazását és ellátását egyénileg is képes megoldani, az egy hetes görögországi nyaralásra már 10 ezer forinttól is befizethet. Utazással együtt 40 ezer forintnál kezdődnek az árak, amelyek – a szállás, az utazás, a programok és az ellátás módjától és színvonalától függően – akár 220 ezer forintig is felmehetnek.

A legnagyobb irodák legolcsóbb utazásai

A horvátországi nyaralás körülbelül hasonló nagyságrendű összeget emészt fel, itt – egyéni utazással – 9, illetve – repülő úttal – 40-50 ezer forinttól kezdődnek a díjak. Várhatóan a múlt évhez hasonlóan idén is sokan fogják felkeresni a Földközi-tenger térségét. A továbbra is igen kedvelt helynek számító Török Riviérára már 70 ezer forinttól kínálnak egyhetes üdülést az utazási irodák, a spanyol tengerparti szabadságot 80 ezer forintból is meg lehet oldani.

Az utóbbi időben itthon, kevésbé népszerű Francia Riviéra és az olasz tengerpart árai – egyéni utazással, ellátás nélkül – 30 ezer forinttól kezdődnek. Az idei év újdonságai közé tartoznak a Szardíniára és Bulgáriába szóló utak. Az olasz szigeten átlagban 118-120 ezer forint körüli összegért lehet eltölteni egy hetet, a balkáni ország tengerpartjáért pedig mintegy 80 ezer forintot kell majd fizetni.

Erős szezonra számítanak

A kiutazások tekintetében a megkérdezett utazási irodák mindegyike a tavalyinál nagyobb forgalomra számít. Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke összességében a múlt évihez hasonló évadot vár. Szerinte az utóbbi évek megfigyelhető trendje, hogy az ügyfelek kevéssel az utazás megkezdése előtt foglalják csak le helyeiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik