Belföld

Gyanúsított lehet Ragáts

Az MTV Rt. megbízott ügyvédje ismeretlen tettes ellen tett feljelentést ez év áprilisában, melyben hanyag vagy hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt vonnák felelősségre Ragáts Imrét - írja a Magyar Hírlap.

Az MTV előző elnöke, Ragáts Imre január 1-jével önként távozott posztjáról, miután a HVG tavaly decemberben nyilvánosságra hozta, hogy a köztévé részére a beszerzési ár többszöröséért vásárolt a nevelt lányától búvárfilmsorozatot.


Ragáts tavaly júliusban állapodott meg az akkor a nevelt lánya Szabados Ágnes vezetése alatt álló Cears Bt.-vel a Keresztül-kasul a tengereken című búvárfilmsorozatról, amelynek 52 részét a köztévé 55,3 millió forintért vette volna meg. A bt. le is szállított 13 részt, amelyért az MTV kifizetett a cégnek 13 millió forintot.


Ragáts távozása óta a Cears Bt. viszszafizette a köztévének a cégnek visszaszolgáltatott 13 epizód után átutalt 13 millió forintot. A kár visszafizetése azonban nem váltja ki a büntetőjogi felelősségre vonást.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság mintegy 55 millió forint értéket veszélyeztető hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt megindította a nyomozást, Ragáts Imre egyik szerződésének ügyében. 

A Magyar Hírlap értesülése szerint a köztévé új vezetése ismeretlen elkövető ellen tett feljelentése április 21-én érkezett meg az V. kerületi kapitányságra. Május 3-án azonban a BRFK vette át az ügyet. A feljelentés alapján felmerült a köztévé korábbi vezetőjének esetleges büntetőjogi felelőssége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik