Belföld

Veszélyes kinyitni a szerelem kapuját

A Lovgate.ab féreg a bejövő e-mailekre válaszol

Az AVERT, a Network Associates vírusszakértői csoportja a „közepesen veszélyes” kategóriába sorolta a W32/Lovgate.ab@MM férget. A közlemény szerint az új variáns az otthoni és a vállalati felhasználók számára egyaránt közepes veszélyt jelent. A besorolást az előfordulás gyakoriságának növekedése tette indokolttá.

A W32/Lovgate.ab@MM vírus kétféle módon terjeszti magát:

1. A fertőzött gépen található összes levélre válaszol a Windows MAPI protokollját használva. A féreg kitörli, majd válaszol a Microsoft Outlook és Outlook Express „beérkezett levelek” mappájában lévő olvasatlan levelekre.

2. Tartalmaz saját SMTP levelező motort, amellyel továbbküldi magát az összegyűjtött címekre, vagy keresztnevekből és random karakterekből készít újakat

Csatolt állomány: az alábbi kiterjesztéssel:

– EXE

– SCR

– PIF

– CMD

– BAT

A csatolt állomány egy ZIP vagy RAR tömörített fájl is lehet, ami kettős kiterjesztésű fájlokat tartalmaz (a második mindig EXE).

A W32/Lovgate.ab@MM vírust május 14-én fedezték fel, a 18-án kiadott 4361-es DAT fájl már tartalmazza a vírus felismeréséhez szükséges információkat. A felismeréshez és eltávolításhoz a legfrissebb DAT és EXTRA.DAT fájlok már elérhetőek a http://www.networkassociates.com/us/downloads/updates/dat.asp címen.

További információ a W32/Lovgate.ab@MM féregvírusról a

http://vil.nai.com/vil/content/v_125301.htm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik