Belföld

Tiszató: új sláger a turisták körében

A Tiszató az elmúlt évben az idegenforgalom nyertese volt és ez év első negyedében is növekedett vendégforgalma, 24 százalékkal többen érkeztek a régióba, mint tavaly ilyenkor.

Pál Béla, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium turizmusért felelős államtitkára a térség polgármestereinek és vállalkozóinak fórumán, Poroszlón elmondta, hogy januártól március végéig főként a külföldiek látogattak a Tiszatóhoz, 50 százalékkal többen, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Belföldről 19 százalékkal érkeztek többen ide, mint az előző évben.

A kereskedelmi szálláshelyek bevétele ezáltal 63 százalékkal növekedett a Tiszató környékén – mondta az államtitkár. Mindebből az államtitkár azt a következtetést vonta le, hogy a térség felértékelődött a turisztikai piacon.

Kerekes László, a tiszatavi Regionális Intéző Bizottság (RIB) elnöke a tavalyi adatokat ismertetve közölte, hogy 2003-ban a Tiszató történetében a legjobb turistaforgalmat érte el és az ország legkeresettebb idegenforgalmi célpontjává vált. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy tavaly egész évben 17 százalékos emelkedés volt a vendégek számát tekintve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik