Belföld

Még négy évig Straub Elek marad a Matáv élén

Straub Eleket választotta meg elnökének ismét a Matáv Rt. igazgatósága szerdai ülésén - tájékoztatott a cég közleményében.

A Matáv közgyűlése 2004. április 28-i ülésén választotta az igazgatóságba Straub Eleket 2007. május 31-ig, eddig az időpontig szól elnöki megbízatása is.

A Matáv Igazgatósága döntött arról is, hogy 2008. június 30-ig meghosszabbítja Straub Elek vezérigazgatói megbízását, így a továbbiakban is a Matáv elnök-vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Straub Elek és az általa irányított vállalat az elmúlt években több szakmai és társadalmi elismerésben részesült. 1999-ben Straub Elek megkapta az Év Menedzsere magyarországi díjat, 2000-ben pedig az Év Vezérigazgatója nemzetközi díjat. Straub Eleket 2003. május 15-én két évre a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnökének választották meg. 2004 áprilisában megkapta a “Német Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének I. osztályú Érdemkeresztjét”.

A Matáv igazgatósága döntött arról is, hogy 2004. május 31-ével megszűnik a Matáv stratégiai és nemzetközi vezérigazgató-helyettesi pozíciója. A továbbiakban a Matáv Csoport Központi Stratégiai Szervezete a vezérigazgató közvetlen irányításával fog működni.

A megbízott vezérigazgató-helyettes, Balogh András 2004. június 1-jétől a Matáv Csoport Központi Stratégiai Szervezet vezetőjeként határozatlan idejű kinevezéssel, változatlan tartalommal és felelősségi körrel folytatja munkáját – ismerteti a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik