Belföld

Négyoldalú informatikai miniszteri találkozó az Internet Világnapján

Az Internet Világnapja tiszteletére, a "Quadrilaterale" elnevezésű kormányközi együttműködés keretében 2004. május 18-án Nagykanizsán négyoldalú informatikai miniszteri találkozóra került sor.

A találkozón Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Lucio Stanca, Olaszország tudományért, közművelődésért és sportért felelős minisztere, Pavel Gantar, Szlovénia információs társadalomért felelős minisztere és Dragan Primorac, Horvátország innovációért és technológiáért felelős minisztere szándéknyilatkozatot írtak alá az “5. Intelligens Folyosó” című közös projekt elindítására, és létrehozták a Regionális Fejlesztési Hálózatot.

A Kovács Kálmán elnökletével megrendezett négyoldalú miniszteri tanácskozás az Európai Unió délkeleti tengelyén lévő térségek gazdasági fejlesztését célzó programokat helyezte előtérbe.

Az “5. Intelligens Folyosó” projekt az IHM kezdeményezése. Célja a páneurópai 5. folyosó, Velence-Trieszt/Koper-Budapest-Záhony-Kijev-Moszkva mentén működő vállalkozások versenyképességének növelése az infokommunikációs eszközök segítségével.

Az együttműködés felöleli többek között az intelligens távközlési, energetikai, közlekedési rendszereket, a kereskedelmet segítő összekapcsolható informatikai rendszereket, az oktatási, kutatás-fejlesztési és idegenforgalmi együttműködést, az e-kormányzatot, a közösségi hozzáférési pontokat, valamint a digitális tartalom fejlesztését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik