Belföld

Pannonplast gyárbezárás – 230-an elbocsátva

A Pannonplast csoporthoz tartozó Moldin Kft. szombathelyi gyárának bezárásáról döntött a Pannonplast igazgatósága - közölte a Pannonplast a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

Az üzembezárás következtében a Pannonplast 230 alkalmazottat bocsát el.

A közlemény szerint a Moldin Kft. évek óta veszteséget termel. A szombathelyi üzem tavalyi vesztesége 1 milliárd forint volt, 2004 első negyedévében pedig a veszteség meghaladta a 220 millió forintot.

A csoporton belül a Moldin Kft. és a Moldin 2000 Rt. összevonásával székesfehérvári központtal létrehozzák a Pannonplast Műszaki Műanyagok Rt.-t. A szombathelyi gyárban folyó autóipari és egyéb termékek gyártása a székesfehérvári telephelyre kerül át.

A menedzsment stratégiailag kiemelt tevékenységnek tekinti a műszaki műanyaggyártást, és a tervek szerint a létrejövő Pannonplast Műszaki Műanyagok Rt. továbbra is a társaság multinacionális vevőinek meghatározó partnere lesz.

A közlemény szerint a szombathelyi gyárban a termelés további fenntartása csak nagymértékű folyamatos veszteség mellett lett volna biztosítható. A Moldin Kft.-nek az utóbbi időszakban folyamatosan csökkent a rendelésállománya, miután az iparágban tevékenykedő számos multinacionális nagyvállalat fokozatosan más régióba telepítette át európai termelésének egy részét.

A drasztikusan beszűkült piaci környezet, s az ennek következtében előre láthatóan tartósan kialakuló kedvezőtlen kapacitás-kihasználtság miatt döntött a Pannonplast a Moldin szombathelyi üzemének bezárásáról.




Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik