Belföld

Duplázott a Synergon

A Synergon Informatika Rt. 2004 első negyedévében 78,76 millió forint konszolidált adózott nyereséget ért el, ami több mint kétszerese az előző év azonos időszakában elért eredménynek.

Az elemzői konszenzus 75 millió forint körüli adózott eredményt prognosztizált. A szerdán közzétett, konszolidált, nem auditált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a Synergon csoport az év első három hónapjában 5,03 milliárd forint árbevételre tett szert, ami egy százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A társaság üzemi eredménye a bázishoz képest 39 százalékkal nőtt, 58,95 millió forint volt. Az adózás előtti nyereség 80,98 milliárd forintot ért el, ami 50 százalékos növekedés.

Március végén a Synergon saját tőkéje 6,67 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 7,83 milliárd forinttal. A társaság jegyzett tőkéje 1,91 milliárd forint.

A Synergon részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában kereskednek. A papír a keddi kereskedést 420 forinton zárta, az elmúlt tizenkét hónapban 400 és 581 forint közötti árfolyamon kötöttek rá üzleteket.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik