Belföld

Növekvő Allianz-profit – nyereséges lett a Dresdner Bank

A legnagyobb forgalmú európai biztosító, a német Allianz az első negyedévben 650 millió eurós adózott eredményt ért el, miután leánybankja, a Dresdner Bank nyereségessé vált - közölték a cégnél szerdán előzetes becslésként. A tavalyi első negyedben 546 millió eurós adó előtti veszteséget számoltak el.

Az üzemi eredmény körülbelül 1,1 milliárd euró volt, 35 százalékkal több az egy évvel korábbi 834 milliónál. A biztosításidíj-bevétel körülbelül 25 milliárd euró volt, gyakorlatilag azonos a tavalyi első negyedévi 25,1 milliárddal – tették hozzá.

A Dresdner Bank körülbelül 170 millió eurós üzemi eredményt termelt a tavalyi első negyedévi 353 milliós veszteség helyett.

Az idén – mint közölték – nyereséges növekedésre törekszenek, de konkrét éves előrejelzést nem adtak. Az üzemi eredményt is tovább várják növekedni az idén, azonban ezzel kapcsolatban sem adtak számszerű becslést.

Az eredményjelentéssel egyidejűleg közölték, hogy kiválik az Allianz felügyelő bizottságából Jürgen Schrempp, a DaimlerChrysler főnöke, mert szeretne az autógyártónál lévő feladataira összpontosítani. Schrempp utódát a testületben még nem választották meg.

Az Allianz szerdán késő délelőtt 91,25 eurón állt Frankfurtban, 4,11 százalékkal drágábban a 87,65 eurós előző zárónál. Szerdán 89,50 eurón nyitott. Az év eleje óta 8,84 százalékkal olcsóbbodott, 112,20-86,80 euró között mozgott. Egy évvel ezelőtti áránál most 49,10 százalékkal drágább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik