Belföld

Vérengzés Thaiföldön – 90 halott utcai összecsapásokban

Több mint 90 ember vesztette életét Thaiföld déli részén, muszlimok lakta területeken, amikor utcai harcosok támadtak a helyi rendőrörsökre.

Valószínűleg iszlám terroristák szervezték azt a támadássorozatot, amelynek során fegyverekkel és kardokkal felfegyverkezve különböző rendőrségi bázisokra támadtak – olvasható a BBC online oldalán. A támadók ezen kívül egy mecsetet is ostrom alá vettek és több mint 30 embert öltek meg ott.

A thaiföldi miniszterelnök a helyi fegyverkereskedőket tette felelőssé a vérengzésért. Nem kizárt azonban, hogy a felelősség egy iszlám szeparatista szervezetet terhel.

A BBC bankogi tudósítója szerint az utcai harcok a január óta éleződő feszültségek kicsúcsosodása. Ez év első hónapjában kisebb támadások során legalább százan vesztették életüket.

A szerdai vérengzés három muszlim tartományra terjedt ki. A rendőrség szóvivője arról számolt be, hogy főként fiatal, fekete ruhába öltözött férfiak motoron ülve autómata fegyverekkel pusztították az embereket. A jelentés szerint legalább kilencvenen vesztették életüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik