Belföld

Milliárdos agrárbefektetés Szarvason

Több mint 1,8 milliárd forintos zöldmezős beruházással új hibridkukorica-feldolgozó üzemet létesít Szarvason a Pioneer Hi-Bred Rt. Az új feldolgozóvonal kialakítása március elején kezdődött, a tervek szerint augusztus közepére befejeződik a fejlesztés - értesült a Világgazdaság.

A most folyamatban lévő zöldmezős bővítéssel a szarvasi vetőmagüzem lesz a világ legnagyobb kapacitású hibridkukorica-feldolgozója – erősítette meg lapunk értesüléseit Boncok Lajos, a Pioneer Hi-Bred Magyarország Rt. termelési igazgatója. Az anyavállalatnak 68 ilyen üzeme van a világ számos országában. Ezek között óriási a verseny a fejlesztési forrásokért.

A magyarországi leányvállalat annak köszönhetően tud ismét fejleszteni, hogy a szarvasi üzem szakemberei és partnerei, a hibridkukorica-előállító szántóföldi termelők nyolc szezonon át a legjobb minőségű vetőmagot produkálták a vállalatcsoporton belül, nemzetközi viszonylatban versenyképes áron. A feldolgozókapacitás bővítését követően a társaság a közeljövőben duplájára kívánja növelni a vetőmag osztályozására és kiszerelésére rendelkezésre álló kapacitást is. A vetőmag gyorsabb piacra jutását és a felhasználók rugalmasabb kiszolgálását célzó beruházás összege várhatóan további 9 millió dolláros befektetést igényel.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik