Belföld

Svéd óriás lép a magyar telefonpiacra

Európa vezető alternatív telekommunikációs szolgáltatója, a TELE2 sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Magyarországon is elindítja vezetékes telefonos szolgáltatását, amellyel elsősorban a lakossági piacot veszi célba - értesült a FigyelőNet a cég közleményéből.

Az idén januárban életbe lépett új hírközlési törvény nyomán a TELE2 – Európa vezető alternatív telekommunikációs szolgáltatója – úgy döntött, hogy a magyar piacon is elindítja vezetékes szolgáltatását. A cég, amelynek több mint 22 millió előfizetője van Európa 23 országában és amelynek bevételei meghaladják a 4 milliárd eurót, vezetékes telefonról indított hívásokat kínál alacsony áron.

  A Tele2

A Tele2 Európa piacvezető és egyben legnyereségesebb alternatív távközlési vállalata. A vállalatnak a kontinens 23 országában több mint 22 millió előfizetője van. A Tele2 vezetékes és mobiltelefonos beszédtovábbítási, valamint adatátviteli, kábeltelevíziós és internetes termékeket és szolgáltatásokat kínál. Az 1993-ban Jan Stenbeck által alapított társaságot 1996 óta jegyzik a stockholmi tőzsdén, 1997 óta pedig a Nasdaq-on. A vállalatnak 2003-ban 36, 911 milliárd svéd korona volt az értékesítésből származó nettó árbevétele és 5,710 milliárd SEK EBITDA eredményt ért el.

A TELE2 1993-ban abból a célból jött létre, hogy egyedülálló szolgáltatásokat nyújtson mérsékelt áron. A cég vezetékes és mobiltelefonos, valamint adatátviteli és internetes szolgáltatásokat kínál Európa-szerte.

“A TELE2 lakossági szolgáltatását egyszerű és átlátható díjszabással, valamint a versenytársakénál jóval alacsonyabb áron nyújtja a már kiépített hazai telefonhálózaton keresztül” – áll a hétfőn kiadott sajtóközleményben. Az új szolgáltatás mindenki számára könnyen elérhető, a leendő előfizetőnek egy ingyenesen hívható telefonszámon (1202) kell jeleznie igényét. Rövid átfutási idő után már használhatja is a TELE2 rendszerét, minden hívás előtt beütve a TELE2 négyjegyű előhívó számát.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik