Belföld

Új korszak kezdődik a tévézésben – digitális szolgáltatás jön

Új műsorszórási technológiákat indíthatna be még az idén a műsorszolgáltatók, aminek köszönhetően jelentősen bővülhet a csatornák száma - olvasható a Népszabadságban.

Egy kormányelőterjesztés-tervezet szerint még az idén elindulhat Budapesten a digitális televíziós műsorszórás, amely lehetővé teszi, hogy a jelenlegi három helyett nyolc csatorna legyen fogható az ország bármely részében. Több kábeltelevíziós cég – így a legnagyobb, a UPC is – technológiai váltást tervez jövőre, hogy a mostani 30-50 csatorna helyett nagyobb csomagot kínáljon. Így több olyan magyar nyelvű csatorna is elindulhat, amely eddig nem talált helyet magának.

A vételhez szükség lenne egy jelátalakító dobozra. Az átalakítók ára jelenleg igen borsos, 25-400 ezer forint. Az elképzelés szerint a kormány a korszerűbb rendszer elterjedése érdekében támogatná az eszközök beszerzését. Sőt, annak érdekében, hogy a digitális televíziózás interaktív szolgáltatásokkal is bővülhessen, nem a legolcsóbb, hanem a középkategóriás, 75-100 ezer forintos jelátalakító vásárlását dotálná leginkább.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik