Belföld

Rekordot döntött a Yahoo

Kihasználva a fizetett szolgáltatásai iránti érdeklődés erősödését és a fizetett keresési lista szolgáltató Overture megvásárlását, a Yahoo szerdán jókora ugrásról adhatott számot első negyedéves nyeresége és bevétele terén.

A cég nyeresége a március 31-én lezárult időszakban 101,2 millió dollár (egy részvényre számítva 14 cent) volt, szemben a tavaly ilyenkor elkönyvelt 46,7 millió dolláros (8 centes) eredménnyel. Az első három hónap bevételei a tavalyi 282,9 millióról 757,8 millió dollárra ugrottak. A forgalomvásárlási költségeket (TAC) nem számítva a bevétel 550,2 millió dollárra jön ki. Az eredmények túlszárnyalták a Yahoo és az elemzők várakozásait. A cég elnök-vezérigazgatója, Terry Semel a mérleget ismertető konferencián egyenesen úgy fogalmazott, hogy „Messze ez volt a legsikeresebb negyedév a Yahoo történetében”.

Az elemzők 11 centes részvényenkénti nyereséggel és 501 millió dolláros bevételre számítottak TAC nélkül.

A szilárd első negyedév fényében a Yahoo módosított 2004-es előrejelzésén, s most a januárban becsült 2,12-2,25 milliárd dolláros forgalom helyett 2,41-2,52 milliárdra számít. A módosított előrejelzés már számol az európai vásárlás összehasonlító webhely, a Kelkoo megvásárlásával is, melyet a múlt hónapban jelentettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik