Belföld

Új cégekkel gazdagodott az Econet

Az econet.hu Rt. az Eco.Net Hungary Kft. részvételével, 30 millió forint alaptőkével megalapította az ebpp.hu Informatikai Szolgáltató Rt.-t és 50 millió forint törzstőkével az econet Invest Vagyonkezelő Kft-t.

A kft. megalakítására ázsióval kerül sor, saját tőkéje egy éven belül eléri a 400 millió forintot. A társaságok megalapítására a 2004. február 17-i közgyűlésen elhatározott zártkörű tőkeemelésből befolyt pénzbeli hozzájárulások biztosították a fedezetet.

Az econet célja olyan cégcsoport létrehozatala, ahol az egyes tevékenységi területek önálló társaságokban világosan elkülönülnek, így a különböző üzletágak jövedelmezősége tisztán megítélhetővé válik. Április folyamán az econet. hu Rt. megkezdte korábbi alaptevékenységének az Eco.Net Hungary Kft-be történő átcsoportosítását. Ez a jelenlegi szerződés állományt nem érinti, jelentőséggel csak a 2004. május után kötendő szerződések esetén bír.

Az ebpp.hu Rt. feladata az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer magyarországi létrehozatala és működtetése, míg az econet Invest Kft-é a társaság meglévő és a jövőben esetleg diverzifikálódó befektetési portfoliójának kezelése.

Az econet.hu együttműködési tárgyalásokat kezdett a március 2-án az SAP, a Sun Microsystems és a Kventa Kft által, az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer (Electronic Bill Presentment and Payment , azaz EBPP) magyarországi technikai megvalósítására alapított konzorciummal.

A magyarországi piaci igények felmérése megtörtént, a konzorcium már a konkrét megvalósításról folytatja az econettel a tárgyalásokat, fogalmazott Vahl Tamás az SAP ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.