Belföld

A Pannon GSM a számhordozhatóság nyertese akar lenni

A Pannon GSM Távközlési Rt. a május 1-jétől megvalósuló számhordozhatóság nyertese kíván lenni. A társaság vezérigazgató helyettese Drozdy Győző szerint a következő egy év alatt pár tízezer előfizető vált szolgáltatót, s ennek legalább a Pannonhoz pártol majd.

A Pannon GSM a számhordozhatóság megvalósítására mintegy 1 milliárd forintot költ, hasonlóan a másik két szolgáltatóhoz, mondta Drozdy.

Drozdy Győző elmondta: véleménye szerint azért lesz a pannon a nyertese számhordozásnak, mert az ügyfelek szemében felértékelődnek azok a tarifacsomagok, amelyek esetében nem függ a fizetendő díj a hívásiránytól, és ebben a tekintetben a három magyarországi szolgáltató ajánlatai közül a Pannoné a legjobb, tette hozzá.

A Pannon GSM április elsejével nyitotta meg a számhordozhatósághoz kapcsolódó, előzetes regisztrációt lehetővé tevő fórumait. Ezeken a jelentkezők száma mintegy 1,7-1,8-szorosa volt eddig a vártnak.

Drozdy elmondta, a számhordozás megvalósítása előtt az ügyfélnek rendeznie kell tartozásait eredeti szolgáltatója felé, beleértve az szerződéskori esetleges több éves hűségnyilatkozat felmondási költségeit is.

Az egy, vagy több éves hűségnyilatkozat felmondásához kötött – időarányosan csökkenő összeg – általában megfelel a készülék vásárlásakor a szolgáltató által nyújtott készülék ártámogatás összegnek, vagy valamivel kisebb, mint az.

Drozdy hozzátette, egyes roamingolásból származó számla elemek a külföldi partnerszolgáltatóktól csak 30 napos átfutási idővel futnak be. Ezeket a jövőben vagy az eredeti szolgáltató, vagy már közvetett módon az új számlázza majd ki az ügyfélnek – de erről még nem állapodtak meg a szolgáltatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik