Belföld

Pályázatgyőztes Kapolyi cége – még mindig nincs jogosultsága

Bár nyert az informatikai minisztérium pályázatán, még mindig nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal a System Consulting, Kapolyi László cége - írja a Népszabadság. Az MSZP-s képviselő elmondta a lapnak: a szerződéskötésig a probléma bizonyosan elhárul.

Mint ismeretes, először a FigyelőNet számolt be arról, hogy az országgyűlés leggazdagabb honatyája, Kapolyi László cége nyert ötvenmillió forintot az informatikai tárca pályázatán. Noha az internetes fejlesztésekre kiírt tenderen csak távközlési cégek indulhattak, Kapolyi arra hivatkozott, hogy éppen összeolvadás alatt áll két cége, a System Consulting – amely nem foglalkozott internetes tevékenységgel korábban – és a SystelNet, amely viszont valóban a távközlés területén tevékenykedik.

A Népszabadság szerint azonban a cégbíróság által igényelt tavalyi mérlegek elkészültére kellett várni, s ezért húzódik a két Kapolyi-cég összeolvadása, amely visszamenőleges hatályú lesz. Kapolyi szerint három hét alatt rendeződhet a kérdés.

A Népszabadság kérdésére mind a szocialista honatya, mind a liberális irányítás alatt álló minisztérium tisztviselői határozottan cáfolták, hogy Kapolyi a pályázat elnyerése érdekében bármiképpen is lobbizott volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik