Belföld

Kennedy: Irak Bush Vietnámja

Irakot az amerikai elnök Vietnamjának nevezte Edward Kennedy demokrata párti szenátor, aki szerint George Bush szavahihetőségén akkora csorba esett bel- és külföldön egyaránt, amire a Richard Nixon elnököt 1974-ben lemondásra kényszerítő Watergate-botrány óta nem volt példa - olvasható a Népszabadságban.

A massachusettsi szenátor a washingtoni Brookings Intézetben hétfőn kijelentette, hogy az elnök az iraki háborúval elterelte a figyelmet a kormány „hazai megtévesztő fondorlatairól”, különösen a gazdaság, az egészségügy és az oktatás terén. Mindez aláássa nemzetbiztonságunkat, gazdaságunkat, az egészségügyet és magát a demokráciát – mondta Kennedy előadásában.

Kennedy azzal vádolta a kormányt, hogy az amerikai népet és a kongresszust egyaránt félrevezette, hogy háborút indítson Irak ellen, amivel elidegenítette az ország számos régi szövetségesét is. „Irak George Bush Vietnamja” – jelentette ki a szenátor, és leszögezte, hogy az országnak új elnökre van szüksége. November 2. nem jöhet elég korán – tette hozzá az elnökválasztás időpontjára utalva.

Edward Kennedy támogatja a Demokrata Párt várható elnökjelöltjének, John Kerry massachusettsi szenátortársának a választási kampányát.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik