Belföld

Elfogadták a Lex Szász módosított változatát

Az Országgyűlés tegnap csekély többséggel megszavazta a Lex Szász néven elhíresült, a Pénzügyi Szervezetetk Állami Felügyeletével kapcsolatos törvénymódosítást - olvasható a Népszabadságban.

A Parlament hétfői ülésén elfogadta a Lex Szász néven elhíresült, a PSZÁF működésével kapcsolatos törvénymódosítást. Az előterjesztés eredeti változatát decemberben már megszavazta a törvényhozás, ám azt nem hirdették ki, mert Mádl Ferenc alírás helyett előzetes alkotmánybírósági normakontrollt kért. A bírói tesület alkotmányellenesnek minősítette a jogszabályt, mert bizonytalannak találta a mostani vezetők távozása, illetve az új felügyelőtanács felállítása kzti működését.


Kedden már az ezt figyelembe vevő előterjesztés került a képviselők elé. A módosítás hajszál híján (191 igen, 3 nem) ment át, ugyanis nem nyomtak gombot az ellenzéki képviselők és nemmel szavazott három SZDSZ-es politikus, Béki Gabriella, Fodor Gábor és Gusztos Péter. Ők korábban arra hivatkoztak, nem értenek egyet azzal, hogy egy egész intézmény felépítését változtassák meg a kifogásolt elnök eltávolítása miatt.



 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik