Belföld

391 milliós hiányt halmozott fel a ZTE FC – távozik a vezetés?

Zárt ülésen tárgyalta Zalaegerszeg önkormányzata a hírek szerint 391 millió forint adóssággal küzdő ZTE FC Rt. gazdasági helyzetét. A testület nem kíván rendkívüli anyagi támogatást adni a labdarúgó-szakosztálynak, de a vezetés átalakítását tervezi.

Az önkormányzat mint az egyik legnagyobb tulajdonos és támogató felelősséget érez a ZTE labdarúgócsapata iránt és nem szeretné, hogy az egerszegi klub a Dunaferr vagy a Vác sorsára jusson – hangoztatta Gyimesi Endre polgármester.

A város első embere kezdeményezi a ZTE Rt. évi közgyűlésén, májusban az rt. igazgatótanácsának jelentős átalakítását, a vezérkarba gazdasági szakemberek beválasztását. A klub tulajdonosainak intézkedési tervet kell kidolgozniuk, erről tájékoztatniuk kell az önkormányzatot. A város közgyűlése szeretné elérni, hogy az eladósodási folyamat megforduljon és több legyen az rt. bevétele, mint a kiadása.

A jövőben a ZTE vezetésének havonta kell gazdasági és sportszakmai ügyekben tájékoztatni az önkormányzatot. A zalai megyeszékhely közgyűlése zárt ülésen arról is döntött, hogy semmilyen rendkívüli anyagi támogatást nem kíván nyújtani a nehéz helyzetbe került labdarúgó-szakosztály részére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik