Belföld

Egy napon nyitja EU-kampányát az MSZP és a Fidesz

Csak május 9-én tart kampánynyitó rendezvényt az MSZP, ha az időjárás megengedi, szabadtéren – mondta a Népszabadságnak a párt egyik vezető politikusa. Ugyanerre a napra, az Európa-napra tervezi kampánynyitó rendezvényét a Fidesz is.

A szocialisták kampánymenetrendje szerint egyébként már március 17-én elindult az európai parlamenti választási kampány. Ennek része volt a miniszterelnök országjáró-lakosságifórum-körútja.

A kampánymenetrend szerint április közepén kezdődik az igazi munka az ajánlószelvények gyűjtésével, melyben helyi szinten aktívan részt kell venniük az országgyűlési képviselőknek. Az MSZP a „jeles napokat” is felhasználja a kampány céljaira; a Föld napján (április 22.) a helyi szervezeteknek és a fiataloknak kell helyben programokat kitalálniuk. Május elsején a szokásos majálist rendezik a helyi szervezetek, anyák napjára, a kihívás napjára, gyermeknapra, pedagógusnap- ra szintén helyben szerveznek programokat.

A kamionok turnéja, vagyis az MSZP roadshow-ja május 20-tól június 12-ig tart. Ekkor szórólapokkal, kampányanyagokkal, uniós ajándéktárgyakkal járják vezető politikusok az országot, lakossági fórumokon, nyilvános helyeken beszélgetve az emberekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik