Belföld

Brókerbotrány: Schönthal, a titkos összekötő

Csaknem kilenc hónappal a K&H-botrány kitörése után a rendőrség megkezdte az ügy legrejtélyesebb szereplőjének kézrekerítését. A Figyelő hetilap legfrissebb számában részleteket is olvashatnak a titokzatos Schönthal Henrikről.

A Figyelő már tavaly augusztusban leírta, hogy a K&H Equities brókercégtől a gyanú szerint elsikkasztott több száz milliárd forint nyomai – két off-shore cégen keresztül – egy rejtélyes, budapesti illetőségű, ám az akkori feltételezések szerint is külföldön élő üzletemberhez vezetnek. Az ügyészség azonban csak a múlt héten jelentette be, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Schönthal Henrik ellen, pénzmosás alapos gyanújával.

Schönthal korábban érdekelt volt a Baumgartner Autócentrum Kft.-ben (1989 és 1990 között) és igazgatósági elnöke volt az Oktogon Üzletház Rt.-nek (1991 és 1997 között). A K&H-botrányban ismertté vált Montrade Establishment Ltd. Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviseletének 1992 és 2003 között volt a képvisetvezetője. A hetilap információi szerint Schönthal és a K&H Bank a botrány miatt lemondott vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor közeli ismertségben álltak egymással már a ’80-as évek közepe óta. Minderről és más részletekről a Figyelő legfrissebb számában olvashatók további részletek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik