Belföld

Tizenhat autópálya-felújítási tendert hirdetett meg az ÁAK

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. tizenhat autópálya-felújítási illetve -fenntartási nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg - derül ki a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számából.

A munkálatok kiterjednek az M0-ás autóútra és az M1-es, M3-as, valamint az M7-es autópályára, ám még nem érintik az M5-öst.

A nyerteseknek május 7. és december 15. között szakaszonként, eltérő időszakokban kell elvégezniük a kivitelezést.

Burkolatfelújításra lehet pályázni az M1-es autópályán összesen 25,2 kilométeres szakaszon, amelyet három részletben május 17-november 15. között kell elvégezni, míg az M7-esen 4,8 kilométer hosszú szakaszon, május 17 és július 15. közötti teljesítéssel.

Minőségellenőrzési vizsgálatra is beadhatnak pályázatot, amely összesen 32 kilométer burkolatfelújítást, 40 darab hídrekonstrukciót és 225 ezer négyzetméter burkolatjel-festést érintenek, május 10. és december 15. között.

Az M1-M7-es közös bevezető szakaszán le kell bontani 3 kilométer hosszú korlátot és meg kell építeni 5,2 kilométer újat. Az érintett autóúton és autópályákon összesen 92 folyókilométer hosszú burkolatrepedést kell kijavítani.

Külön tendert hirdetett meg az ÁAK Rt. 29 autópálya-híd fenntartási munkái, mérnöki feladatainak ellátására. Több pályázatot írtak ki fenntartási munkálatok elvégzésére, egyebek között szegély korrózióvédelmére, aluljáró-töltés süllyedésének javítására, aluljáró-szigetelésre, illetve a felüljáró hidakon lezuhanás elleni védőháló felszerelésére.

Útügyi műszaki fővizsgálat lebonyolítására is pályázatot hirdettek meg, amely 35 hidat érint. A közlekedési jelek burkolatfestését is felújíttatja az ÁAK. Az M3-ason 126 ezer négyzetméter felületet, az M7-esen 86 ezer négyzetmétert, míg az M0-ás autóúton 13 ezer négyzetmétert kell a győztesnek újramázolnia, június 1-jétől október 15-ig, több szakaszban.

Az ajánlattételi határidő, amely megegyezik a tenderbontással is, az ajánlati felhívást követő 25. napot követő első munkanapon, vagyis várhatóan április 21-én lesz. Az eredményhirdetést várhatóan április 28-án tartja meg a kiíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik