Belföld

OTP Fantázia: 110 százalékos hozamrészesedés

Lezárult az OTP Fantázia Alap jegyzése. A FigyelőNet információi szerint a négy év múlva lejáró alap befektetői a nemzetközi tőzsdeindexek növekményének 110 százalékából részesednek.

Az OTP Fantázia Alap március 12-én sikerrel, 1 071 880 000 forint összmennyiséggel lezárult jegyzését és a felügyeleti bejegyzést követően az OTP Alapkezelő Rt. megkötötte az alap sikeres működéséhez szükséges opciós, betéti és swap ügyleteket.

A FigyelőNet információi szerint ennek eredményeképpen az alap az előre meghirdetett participációs sáv felső szélét, 110 százalékot biztosítja befektetői számára. Holtzer Péter vezérigazgató elmondása szerint ez azt jelenti, hogy 2008. júniusában a befektetők nyeresége a referenciául szolgáló európai és amerikai részvénypiacok pozitív növekményének 1,1-szeresét (de legfeljebb összesen 160 százalékot) teszi majd ki.

A piacon lévő hasonló konstrukciók közül ezáltal az OTP Fantázia alap biztosítja a legmagasabb participációt. Az OTP Alapkezelő Rt. kezdeményezte az alap tőzsdei bevezetését, amelyre a jóváhagyást követően hamarosan sor kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik