Belföld

Hatalmas profitot termelt az Allianz Hungária Biztosító

2003-ban az Allianz Hungária Biztosító Rt. 13 milliárd forintos adózás előtti, és 10,6 milliárd forintos adózott eredményt ért el - jelentette be Patai Mihály, az Allianz Hungária Biztosító Rt. elnök-vezérigazgatója a társaság pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A társaság osztalékfizetéséről a 2004. április 20-i éves közgyűlésen dönt a tulajdonos.

Az Allianz Hungária Biztosító 2003-ban 156 milliárd forintos díjbevételt ért el, 10,6 százalékkal haladva meg az egy évvel korábbit. A díjbevételből 140 milliárd forint a nem életbiztosításokból, 16 milliárd forint pedig az életbiztosításokból származott. Az Allianz Hungária Csoport összesen 250 milliárd forintnyi vagyont kezel, ebből 150 milliárd forint az Allianz Hungária Biztosító biztosítástechnikai tartaléka, mintegy 100 milliárd forint pedig a társaság nyugdíjpénztárainak vagyona.

2004-ben a társaság az életbiztosítási díjbevétel körülbelül 10 százalékos növekedését tervezi, a nem életbiztosításoknál mindössze 2-3 százalékos lesz a növekedés. Ennek oka, hogy a magyarországi mezőgazdasági biztosítási piac gyakorlatilag összeomlott – jelentette ki Patai -, mivel a biztosítások költségvetési hátterű díjtámogatása megszűnt.

Az Allianz Hungária Biztosító elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy a 2003-ban még mintegy 20 milliárd forint díjbevételű magyarországi mezőgazdasági biztosítási piac 2004-re akár 6 milliárd forintosra is szűkülhet. Az Allianz Hungária Biztosító 2003-ban a mezőgazdasági biztosításokból 9 milliárd forint díjbevételre tett szert, erre az évre azonban már csak mintegy hárommilliárd forintos díjjal számolnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik