Belföld

Ezentúl Csehországban gyártják a Boci csokit

Átszervezte magyarországi tevékenységét a világ legnagyobb élelmiszer-ipari vállalkozása. A Nestlé Hungária Kft. ugyanis március elején összevonta szerencsi és diósgyőri gyárát - számol be a Népszabadság.

Változik a Magyarországon gyártott termékek palettája is, a táblás csokoládékat, köztük a közkedvelt Boci csokit, ezentúl Csehországban készítik. A változásoknak köszönhetően a szerencsi üzem az italporgyártás regionális központja lesz (például a Nescafé kávé- és a Nesquik kakaópor), Diósgyőrből pedig csokoládéfigurákkal látják el a világpiacot.

Az átszervezések nem járnak létszámleépítéssel, a Nestlé továbbra is 1400 embernek ad munkát. Az élelmiszer-ipari „multinak” a szerencsin és a diósgyőrin kívül még három gyára van Magyarországon. Bükön állateledelt, Kékkúton ásványvizet, Törökbálinton pedig jégkrémeket készítenek.

A Nestlé-csoport tavaly 58,4 milliárd forintos, 9 százalékkal növekvő nettó árbevétel mellett csökkenő, 2,8 milliárd forintos adózás előtti eredményt könyvelhetett el Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik